lauantai 3. tammikuuta 2015

Päivä 3: Nyrkkitappelu - Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Nyrkkitappelu Rocks (2013)

Jos oisin ämmäbändissä, mutta en oo.
" Eihän tämä nyt hirveästi eroa toisesta levystä, mikä ei toisaalta nyt ole niin tärkeää kun puhutaan punkista."


Aamukahavi tippuu tuossa taustalla, yöllä että aamulla on tullut lisää lunta vielä eilen uhkaavasti tummenevaan maahan, tälle aamulle on saanut nukkua pitkään ja suihkussakin sai käydä rauhassa. Idyylinen aamu lähiössä. Vois kuunnella Nyrkkitappelua.

perjantai 2. tammikuuta 2015

Päivä 2: WÖYH - IKKILYK (2013)

Mr. Hipster & His Mystery Hystery Band

"Menikö tämä kaikki nyt kokonaan yli? "


Tammikuun toisena, jo paljon odotettuna palkkapäivän, päätimme paremman puoliskon kanssa lähtiä kunnolla kylille ja suuntasimme nokat kohti keskustaa. Luonnollisesti myös paikalliset levykaupat tuli vilkaistua ja löytöjä tehtyä, mutta yksi löytö oli niin hyvä ja itselle tärkiä levy että päätinkin ottaa sen jo tänään kuunteluun ja samalla vähän kirjoitella siitä tämän rypistyksen kunniaksi. Kyseessä oli nimittäin WÖYH-yhtyeen vuonna 2013 julkaistu IKKILYK. LP'nä. Huh. Huh.

torstai 1. tammikuuta 2015

Päivä 1: Led Zeppelin - IV (1971)


Tällä mennään tänää.
 "Sitten tapahtui jotain mikä muutti koko pienen teinipojan elämän."

Vuosi 2015 sai tänään alkunsa kuten myös meikäläisen yön pimeinä tunteina kehittelemänä idea ja konsepti minkä hylkäsin jo ensimmäisen aamusuihkun aikana, palautin takaisin mieleen kesken pitkän työpäivän, hylkäsin kyseisen päivän kotimatkalla, mutta jälleen kerran toin sen takaisin mieleen vuoden miltei jo loppuessa. Eli tarkkaa touhua ja vahvasti suunniteltua meininkiä jälleen luvassa.

On myönnettävä että olen ongelmallinen ihminen, 2000-luvun puolesta välistä saakka olen tuhlannut tasaiseen tahtiin pieniä ja lähes arvottomia puu pennosiani jo muutamaan otteeseen hautapaikan varanneeseen teknologiaan, äänilevyihin. Musiikki on aina ollut itselleni lähellä, jo pikku junnuna "poltin" omia kokoelmia koska musiikkia oli vain hauskempi aina kuunnella fyysiseltä lähteeltä ja kun ikää alkoi tulla ja rahaakin sen verran tarpeeksi rupesin kerryttämään omaa kokoelmaa. Kuten kaikki jo pitkään meikäläisen toimintaa netin kautta seuranneet ihmiset onkin huomanneet olen tasaiseen tahtiin myös halunnut muistuttaa kaikista levyistä mitä on tullut hommattua. Jatketaan siis samaan malliin.

Tarkoitus olisi kuunnella vuoden 2015 jokaisena päivänä yksi levy tästä kokoelmasta ja kirjoitella siitä sitten jottain tänne. Todennäköisesti tästä muuntautuu enemmänkin itselleni sellainen muistopankki, mutta jos joku näistä pöljistä tarinoista ja muistoista albumeihin liittyen sattuu tykkäämään niin seurakkaa tai mitä täällä nyt tehdäänkään.

Näinä Spotifyn ja YouTuben rajattoman musiikkikirjaston aikana on aika antaa kunniaa kaikille niille mitkä on lähes aina paikalla, silloinkin kun netti on katkennut.