lauantai 4. huhtikuuta 2015

Päivä 94: Paramore - Riot! (2007)




"Erittäin kummallinen yhtälö jos näitä kahta asiaa jää silleen tarkemmin mietiskelemään. En kyllä suosittele sitä."

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Päivä 93: Samuli Putro - Älä Sammu Aurinko (2011)



 "Uudistuminen on toki tervettä, eikä kaikkia voi miellyttää, plaa plaa."

Tätä kirjoittaessani olemme matkalla kohti Savoa, tarkemmin sanottuna jossain Iisalmen kohdalla. En muista milloin olisin viimeksi päässyt tietokoneella nettiin, muutamassa aiemmassa koneessa ongelmana ollut akku ja tämän kapistuksen kanssa sitten vuorostaan netti. Nyt on kuitenkin ihme sattunut ja täällä sitä ollaan. Hullua.

Pääsiäisen ajaksi pidän hiukan taukoa kuuntelusta ettei ihan mene koko pääsiäinen kuulokkeet päässä, joten kirjoittelen näitä juttuja tässä matkalla kuunnelluista albumeista ja julkistelen sitten koko juhlapyhien aikana aina päivittäin. Tai no, kaikki riippuu siitä riittäkö akku. Toivotaan. Harmittaisi jos ei.

torstai 2. huhtikuuta 2015

Päivä 92: Eppu Normaali - Historian Suurmiehiä (1990)



"Se mikä koko albumilla näkyy on kuinka Eppujen lyriikat toimivat aina, kunniamaininta Biodynaamiselle Kukkakaalille."  
  

En tiedä lukeeko kukaan tätä blogia muulla tavalla kuin Facebookin kautta jakamieni linkkien kautta, mutta jotkut ovat varmaan huomanneet että olen nykyään ottanut käyttöön sellaisen ominaisuuden joka tavallaan näyttää vain tämän esi-puheen kirjoituksesta ja klikkaamalla näkee sitten lisää. Vaikeasti selitettävissä, kannattaa vilkaista tämän blogin etusivu niin hoksaatte mitä tarkoitan. 

Samalla otan myös käyttöön vielä toisenkin uuden jutun, nimittäin eräänalaisen alaotsikon/lainauksen kirjoituksesta vähän kuvailemaan mitä luvassa on. Tämän illan aikana ajattelin vähän lisäillä näitä, joten jos ei ole parempaa tekemistä niin kannattaa vilkaista tätä kehitystä.

Ulkoasunkin päivitän varmasti joskus. Ehkä.

Päivä 91: Oasis - Dig Out Your Soul (2008)




"Onhan se mulkku, mutta sen messissä saattaisi tuntea itsensäkin vähän kovemmaksi jätkäksi."

Innokas lukija suuren Helsingin suurista valoista toivoi tälle illalle Noel Gallagheria ja kehoitti hakemaan miehen uuden albumin tänne pohjoiseenkin hyllyyn. Vaikka Noelin ensimmäinen soolokin on hankintalistalla, niin ei miehen tuotannosta muuta löydy kuin tämä. Ehkä se miellyttää innokasta Helsinkiläistä? 


Päivä 90: System of a Down - Toxicity (2001)



"Ainoa miinus mikä tälle albumille tulee nyt antaa on huumeiden käyttäminen musiikin tekemisessä, koska eikö se olekkin periaattessa sama kun käyttäisi dopingia urheillessa? Think aböyt that."


Loppusuora kohti maalia numero yksi on alkanut, viimeinen kymppi starttaa tänä torstaina! Mahtavuutta jota sopii tänään juhlistaa kolmella kirjoituksella josta ensimmäinen tulee jo näin "aamusesta". Tästä muodostuikin eräänlainen Serj Tankian-viikko kun jo toisessa kirjoituksessa palailen hänen maailmoihinsa. Voidaan muuten myös leikkiä että tämä on myös eräänlainen American Recordings-viikko sillä tämä on Johnny Cashin ohella toinen albumi samalta levy-yhtiöltä... ja tuottajalta.. voidaan siis sanoa että tämähän on Rick Rubin-viikko...

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Päivä 89: Jari Sillanpää - Rakkaudella Merkitty Mies (2014)


 "Joko saa alkaa puolustautumaan? Ei? Hitto."

Huhtikuu on virallisesti alkanut ja tiedän mitä te kaikki nyt siellä ajattelette: "Onpa kurja ja huono aprillipila, kuinka tää urpo saattaa tehdä pilaa suuresta suomalaisesta taiteilijasta!! HAHA, OLIPA HYVÄ TAAS! idiootti."

Että aprillia vaan!

Tämä nimittäin ei ole aprillia!

Eli tämä siis tavallaan on aprillipila. Erittäin monimutkainen sellainen. Tai sitten pitäisi nukkua enemmän. 

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Päivä 88: Blues Section - Blues Section (1967)


"Tästä se on aikoinaan alkanut, eikä lähtö ole ollut ainakaan huono."


Herranen aika, kohta siirrytään viimeiselle suoralle kohti ensimmäisen satasen rajaa. Hurjaa, pitääpä ottaa nyt ja kirjoittaa ne puuttuvat kaksi että ollaan sitten ajan tasalla kun tuohon ensimmäiseen huimaan saavutukseen tullaan. Olen muuten yllättynyt ettei sen pahempaa heittoa oikeasti ole, onneksi heikko taso kompensoi tätä saavutusta sen verran ettei tarvi suuremmin ihmetellä miksi näin pitkälle on päästy.

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Päivä 87: Johnny Cash - American IV: The Man Comes Around (2002)


"Kappaleen lopullisuus on jotain sellaista mihin moni kappale ei pysty. Täydellinen kappale kertakaikkiaan."

Sellainen päivä, raskas, sateinen, harmaa ja raskas. Todellinen maanantai. Ultimaattinen maanantai, suoraan sanottuna. Vaan eipä siinä mitään, sattuipa siihen ihan loistavia ja kauniitakin hetkiä, onkin siis tarve jällleen kerran rauhalliselle päivän lopetttajalle. Ikävä kyllä kirivaihdetta ei tänään ehditty saamaan käyntiin, mutta toivo on korkealla. Tai no, toivoa on. Jonkin verran.

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Päivä 86: Serj Tankian - Elect The Dead (2007)


"Plus, Serjillä on tosi siisti hattu ja viikset."

Lauantai alkaa muodostua todella petolliseksi tämän kirjoittelun kannalta, jälleen kerran joudun kirimään ensi viikolla tuon eilisen ja miksen nyt vihdoin jopa sitä toistakin puuttuvaa albumia, olen nähkääs oikeasti kaksi päivää jäljessä. (Nyt on siis ihan oikeasti jo päivä 88)

Tämä päivä menikin vauvaillessa (Tästä alkaa muodostua vauva-blogi, Vau.fi aloitetaanko yhteistyö?) ja luistelukouluillessa. Joo, "pitää se käydä vielä opettelemassa". Ehe-ehee-ehe.

Lähestyvien vaalien kunniaksi tuli valittua vahingossa erittäin ajankohtainen albumi. Hyvä aivot, tällaista toimintaa olenkin teiltä odotellut. (Samalla harmittelen etten voinut käyttää tätä itse vaalipäivänä, voi näitä menetettyjä mahdollisuuksia)