lauantai 17. tammikuuta 2015

Päivä 17: KYPCK - Cherno (Черно) (2008)


"Se tulee näkymään muissakin paikallisissa bändeissä joita tulen täällä kirjoitteleen, ne ovat parhaimmillaan aika erikoisia. Sankareita ilman housuja."

Tänään tuli huomattua kuinka siistiä tämä nykypäiväinen "somettaminen" parhaimmillaan on, sillä tämän päivän aikana on eilinen THJKB'n juttu luettu jo miltei 180 kertaa. Se on aika paljon verrattuna siihen että aikaisemmissa päivityksissä olin yllättynyt jo 15 katselun määrästä. Eräänlainen "fan-freakout" kyllä tapahtui kun yhtye jakoi juttua heidän Facebookissaan ja jos joku nyt sitä kautta on tullut lukemaan tämän päivän jutun niin kiitokset myös yhtyeelle. Siistiä. Todella.

Saunomisen ja muun olemisen vuoksi tämän päivän julkaisu ei taida ehtiä mitenkään 17 päivän sisään, mutta levy on kyllä kuunneltu ajallaan. Ihan oikeesti on. Oulu-viikko saa tänään jatkoa doomia venäjäksi vetävällä KYPCKillä eli Kurskilla ja koska lupasin tänään kirjoittaa vähän erillä tavalla tulee seuraava kirjoitus olemaan pääosin adjektiiveja niistä tunnetiloista mitä kuuntelun aikana kävin läpi.

perjantai 16. tammikuuta 2015

Päivä 16: Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi - Vade Retro Satanus I (2009)


"Kaikkien oli pakko kuunnella mitä asiaa Tuomaksella oli."

Kuluneella viikolla tai oikeastaan viimeisen vuoden aikana kotikaupungistani Oulusta on ulkomaailmaan päässyt vain negatiivisia uutisia jotka varmasti on antaneet ulkopaikkakuntalaisille kuvan että tämä on suomen ankein paikka asua. Ei suinkaan, Kemi on ilmeisesti edelleen olemassa (?). Me ollaan korkeintaa kolmen ankeimman joukossa. Meillä on sentään tori-polliisi.

Eihän tämä mikään maailman positiivisin mesta kyllä ole, mutta tulee täältä paljon hyvää musiikkia jota on meikäläisenkin hyllylle löytynyt. Ei tästä nyt mitään uskomatonta positiivisuuden-tsunamia teille muutamalla ulkopaikkakuntalaiselle tule, mutta haluan tämän viikon omistaa bändeille jotka tulevat Oulusta tai sen lähikunnista. Sillä minä en ole se sankari jonka tämä kaupunki ansaitsee, vaan se jota se ei halua.

torstai 15. tammikuuta 2015

Päivä 15: Sex Pistols - Never Mind The Bollocks (1977)


"Yllättävän paljon, vaikka ovatkin saman lipun alle soittelevia hyypiöitä."

Huomisia lastenlauluja treenaillussa iski aivan hirvittävä hinku laittaa soimaan välillä vähän jotain muuta ja samalla ottaa toiseksi viimeinen albumi tälle "mättö-viikolle". Samalla myös kunnioitan jo tavaksi tullutta "Torstain LP-specialia" joten tänään on aika keskittyä todelliseen klassikkoon... vai onko se todellisuudessa sitä?

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Päivä 14: FM2000 - Meibi Bus Home (2009)


"Se on nostaa edelleen hymyn huulilleni, näinä aikoina kun FM'n olen jo kurjasti hyljännyt."


Flunssa ajaa miehen epätoivoisiin tekoihin, joten tänään mennään historiallisen suoraan asiaan.

tiistai 13. tammikuuta 2015

Päivä 13: System of a Down - System of a Down (1998)



 "Aikaansa sopivaa uhoamista."

Talo täyttyi tänään yhden vieraan persoonasta niin paljon ettei edes Ruotsin Göteborgissa kestänyt jäähallissa jää. Semmoista joskus sattuu, mutta ei se mitään, tänään kuunnellaan tämän projektin ensimmäinen annos SOAD'ia.

maanantai 12. tammikuuta 2015

Päivä 12: Slayer - Reign In Blood (1986)


"Onneksi sen suurimmilta onnettumuuksilta selvittiin sillä kertaa, vaikkakin siitä seuranneet hetket ovat lähes yhtä ikimuistoisia."

Ensimmäisen harjoittelupäivän ja sitä seuranneen rauhallisen ja hiljaisen illan katkaisee tänään todellinen "rässi"-klassikko. Mikä onkaan parempaa kuin lopettaa kurjaakin kurjempi maanantai pieneen annokseen Ben & Jerry'siä. Ja Slayeriä.


sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Päivä 11: Rytmihäiriö - Seitsemän Surman Siunausliitto (2006)



"Itse lokeroin yhtyeen "bändeihin jonka biisejä ei kannata lauleskella kaupan kassalla, tai no muutenkaan julkisesti.""

 Tästä sunnuntaista tuli vähän normaalista poikkeavaa kun ohjelmaa riittää, sen vuoksi tämän päivän levykin on hieman jotain aikaisemmasta poikkeavaa ja saattaa jopa yllättää joitakin ihmisiä jotka eivät sen suuremmin tiedä allekirjoittaneen musiikki-mieltymyksistä. On nimittäin päivä jolloin valmistaudun huomenna alkavaan työharjoitteluun, viikon mittaisen yksin olemiseen paremman puoliskon reissaamaan lähtemisen vuoksi, tunteroisen päästä alkavaan luistelukoulun vetämiseen sekä illan päättävään jääkiekko-peliin. Eli tehtävää on paljon, mutta aikaa vähän. On aika päästä fiilikseen Rytmihäiriön kanssa.