lauantai 7. maaliskuuta 2015

Päivä 64: YUP - Hajota ja Hallitse (2001)



 "Jo toinen kappale tähän blogiin jonka kertosäkeessä hoetaan minää, olenkohan hiukkasen itserakas?"

Lauantai on Koskelassa harmaa ja tuulinen, juniori on nukkunut koko yön ja aamun, joten todennäköisesti ennen pelien alkua voi alkaa eräänlainen kiukuttelu. Pelottaa jo kuinka myöhään tänään menee toisen levyn kanssa, eilen piti ottaa tosiaan torkut kesken kirjoittelun.

Tällä hetkellä olo on kuitenkin niin virkeä ja reipas että otetaan vastaan toive Santulta (näitäkin saa esittää, helpottaa tätä ainaista valitsemista) joka toivoi YUP'n kuuntelua. Aiemmin olinkin jo käynyt läpi yhtyeen Lauluja Metsästä-albumin, mutta siitähän on jo näköjään aikaa. Nopeasti kulkee tämä aika.

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Päivä 63: Kauko Röyhkä & Riku Mattila - Kaksi Lensi Tuulen Mukaan (2011)


"Muistan kuinka outoa oli kuulla Röyhkää radiosta. Sitä se on vieläkin."

Oivoi, tämä blogihan rupeaa käymään jo työstä. Heräsin nimittäin juuri sohvalta koneen ääressä ja totesin kuinka olen saanut miltei kaiken tarvittavan kirjoitettua mutta oli ilmeisesti pakko hiukkasen torkahtaa. Tämä olkoon siis enemmänkin varoitus tulevan tekstin laadusta, eikä tällä ole suinkaan mitään yhtäläisyyttä kuunnellun albumin jännittävyyteen. Suomeksi sanottuna, tämä levy ei ole niin tylsä.

Päivä 62: Ultra Bra - Vesireittejä (2000)


"Tämähän on vaarallista."

Uusi päivä ja uudet kaksi albumia mukaan tähän suurenmoiseen projektiin joka on vaatinut aikaa, kyyneleitä ja erittäin tarkkaa pohtimista. Kuinka huonoja vitsejä on tänään luvassa? Se selviää pian.

torstai 5. maaliskuuta 2015

Päivä 61: Eric Clapton - Money and Cigarettes (1982)


 "C'mon B-puoli, valaise minua siitä mistä kaikki isät tykkää."

Harmittaa ettei allekirjoittanut todennäköisesti ole koskaan noin tyylikkään näköinen omissa levynkansissa. Tai silitä kitaraa niin paljon että se sulaa. Mikä sinänsä on onni.

Päivä 60: Tomahawk - Oddfellows (2013)

"Mutta tästä viinistä tulikin kiljua, ei vain toimi."

Päivä 59: MGMT - Oracular Spectacular (2007)


"DÄ-DÄ-DÄ-DÄ-DÄÄ-DÄ-DÄ-DÄ-DÄÄ."

Ei mennytkään eilen kuin Strömsössä kirjoittamisen puolesta, siltä illan albumi jäikin välistä kun vauvaa itketti niin maan hirmuisesti. On tämä vanhemmuus niin harmillista, ei ehdi levyjäkään kuunnella.. Ei vaan, ei se mitään. Koska eilinen meni höpöksi ja koska tänään vauva vaikuttaa nukkuvan on aika Mömmön Kiire Kiri Kuuntelun (KiKiKu, hieno lyhenne taas..) mikä tarkoittaakin suomeksi sitä että tänään kuunnellaan kolme albumia musakkia. Sen lisäksi tänään on myös Vinyyli-Torstai, joten viimeisenä kuunneltava albumi onkin sitten LP. Jos tämä liikuttaa. Toivottavasti liikuttaisi, olisi kiva jos joku joskus vaikka dissaisi kuinka hölmöjä nämä minun "teema" on.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Päivä 58: Ukkosmaine - Oletteko Te Tosissanne? (2010)





No joo, ei saa kiusata vauvaa..


"Näin, siinäpä olikin pienen Nuuskan ensimmäinen levy."


Täällä ollaan taas, kuten nokkelimmat pokkelimmat saattoivatkin päätellä niin viime viikolla perheeseemme saapui sellainen tulokas että hetken verran ovat saaneet niin levyt kuin kirjoittelutkin hengähtää. Siistiä. Eilen kuitenkin alkoi jo patistaminen "kirjoittamiseen" joten tässä sitä nyt ollaan vaikean päätöksen äärellä. Mikä olisikaan sopiva albumi vastasyntyneen ensimmäiseksi albumiksi ja vielä koko elämän ensimmäiseksi albumiksi. Hurjat paineet.

Tämä vaati rankkaa pohtimista ja vasta aamusuihkun (mikä on yleensäkin se paras paikka tehdä suuria päätöksiä) jälkeen sen vihdoin keksin. Ukkosmaine on hyvä ratkaisu aina kaikkeen joten annetaan sille nyt se suuri kunnia. Onpa muuten mukava kuunnella kettuilua tuolta junnulta sitten kun se on isompi ja lukee mitä roskaa se on joutunut kuuntelemaan heti ensimmäisenä. Varmaan kysyykin albumin teemaan liittyen: "Oletteko te tosissanne?"

BTW, pojan ensimmäinen kokonainen kappale oli erinäisten sattumusten jälkeen...  Tämä.

Ja ainiin, koska tässä jäi muutamia päiviä väliin, niin tässä seuraavien päivien aikana ajattelin ottaa ne kiinni kuuntelemalla kaksi albumia per päivä. Sovittiin myös täällä kotosalla että albumit valitaan nyt tasavertaisuuden vuoksi vuorotellen. Voi tulla jänniä albumia vastaan siis.