lauantai 11. huhtikuuta 2015

Päivä 101: The Black Keys - Attack & Release (2008)


 "Tämä piirre jopa ärsyttää välillä, mutta se ei ole levyn syy vaan enemmän syyttävät sormet on hyvä kohdistaa kohti tätä urpoa ja hänen mielikuvitustaan."


Vuoden 2015 matka toiseen sataseen alkoi tänään täällä pohjoisessa ainakin erittäin virkeän ja komean aurinkoisen päivän saattelemana. Olipa muuten huikean muikeaa käydä käyttämässä junioria ja koiruleita pitkällä reissulla tuolla Oulun Teknologikylän keskellä. Sen jälkeen oli enemmän tai vähemmän kiva seurata kuinka paikallinen kiekko-seuramme ei hyödyntänyt mahdollisuuttaan jatkaa kevättään vielä yhden askeleen korkeammalla, vaan turhapa sitä on nyt murehtia. Pelin kunniaksi kävin hakemassa paikallisesta Siwasta muutaman pelilonkeron ja ihan ajatuksella valitsin ehkä hiukan hipsterimmän vaihtoehdon kuin sen perus Eldorado-lonkeron. Miksi.. noh, jospa tämän päivän albumi hiukan avaisi tätä.

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Päivä 100: Johnny Cash - American V: A Hundred Highways (2006)




"Eivätkä nämä hautajaiset ole mitkään itkun ja kivun juhlat, nämä ovat juhlat jotka ovat täynnä lohtua ja rauhaa."

Soikoon torvet ja nokkahuilut, on tullut aika juhlistaa tämän blogin ensimmäistä sataa päivää! Jihuu, jippii, yms! On tämä niin hauskaa, tuntuu että ihan vasta tämän idean laittoi käytäntöön Led Zeppeliinin nelosella ja päätti että nyt sitten kirjoitetaan. Rehellisesti sanottuna, tällaiset haasteet ovat aina olleet minulle huonoja menestyksiä, mutta ei voi kieltää että tällainen miltei sadan päivän omistautuminen olisi jo aika hienosti tehty.

Ensimmäiset sata päivää ovat osoittaneet kuinka helpottavaa ja stressaavaa musiikki voi olla, joskus sitä oikein odottaa että pääsee kirjoittamaan seuraavan päivän kirjoitusta, joskus tuntuu siltä ettei oikein kiinnosta mikään levy tai tekstiä ei vain synny. Harmillisia ovat ne hetket kun on käsissä joku hyvä levy jota on oikein odottanut että pääsisi käsittelemään, mutta tekstiä ei vain synny. Tällaisina hetkina on kiva lohduttautua sillä että kyllähän noita albumeita vielä piisaa.

Ajattelin tälle kertaa vähän albumista kirjoittamisen lisäksi pikkuisen käydä läpi tätä ensimmäistä porukkaa. Jopa tämän sisälle on sattunut muistoja vaikka muille jakaa (oikeasti voisin kirjoittaa samoista levyistä ensi vuonna samanlaisen rumban ja käyttää tänä vuonna sattuneita tapahtumia niiden tekstinä) mutta tässä nyt muutama sellainen

Olen yritänyt ensimmäisen sadan levyn kohdalla hakea miltei jokaisesta kuuntelemastani albumista jotain positiivista, mutta joskus tuntuu että albumi on pitkä kuin nälkävuosi eikä siinä tapahdu mitään. Vähän harmittaa ja sattuu kirjoitta nyt tämä, varsinkin kun tässä odotellaam miehen tunnetuimman bändin uusinta tuotosta, mutta yksinkertaisesti ensimmäisen sadan päivän huonoin albumi oli Tomahawkin Oddfellows. Sitä oli jopa tuskaista kuunnella, eikä siitä saanut mitään irti, mikä otti päähän suunnattomasti. Eli onneksi olkoon Lady Gaga, Jari Sillanpää, Death Magnetic ja monet muut, ette olleet sentään näin tylsiä.

Sellaista ihan ikuisesti parasta albumia on vaikea määritellä. Mukana oli ihan järkyttävän upeita kokonaisuuksia ja välillä tuntuikin että jokainen albumi joka tässä blogissa esiintyy on vähintäänkin "huikea". Hienoimmiksi hetkiksi nostaisin ainakin Led Zeppelin II'sen, Freeweelin' Bob Dylanin ja TikTakin Ympyrää.

Nippelitietona, koko blogin klikatuin teksti on edelleen Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändin Vade Retro Satanus I. Tulee todennäköiseti olemaan vielä seuraavat satakin päivää.

Noniin, toivottavasti tämä blogi on innoittanut porukkaa kuuntelemaan musiikkia ja ehkä jopa spotannut tätä kautta jonkun uuden artistinkin. Jos tämmöinen ihme on käynyt niin toivottavasti olette tsekanneet albumin myös Levykauppa Äxästä, josta muuten löytyy miltei jokainen albumi mikä tämän blogin aikana on kuunneltu. Mutta kuten monissa kirjoituksissa on todettukkin, löytyy noita leyvjä myös muualtakin. Varsinkin kotimaisen muusikin kannattaminen on aina erittäin hyvä asia.

Vai mitä anssi?







Kiitos ja jatketaan.

torstai 9. huhtikuuta 2015

Päivä 99: Nyrkkitappelu - Haluan olla rocktähti ja saada paljon naisia (2014)


"Ja haiseekos täällä vielä oikein kiljukin?"

99, Wayne Gretzky. On aika viimeisen päivityksen jossa päivä on kahden numeron varassa, huomenna nimittäin mukaan napataan se kuuluisa kolmas ja lähdetään ramppaamaan kohti päivitystä numero 200. Ennen sitä pureudutaan kuitenkin vakaviin asioihin.

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Päivä 98: Tom Waits - Rain Dogs (1985)

" Rain Dogsin kohdalla on aina hauska muistella reilaamassa tapahtunutta silmätulehdusta. Kuulostaa hauskalta?"

Illan toinen kirjoitus ei välttämättä ole yhtä lennokas kuin edellinen, mutta albumi on yhtä hyvä, ellei jopa parempikin.

Päivä 97: System of a Down - Mezmerize (2005)




Harmi, värikäs ja vauhdikas tilanne kerta kaikkiaan.

 Oho, niinpä siinä sitten kävi ettei kotimatkalla saatu kirjoitusta aikaan, eikä kotonakaan enää väsymys antanut periksi vaan uni vei voiton. Noh, normaaliin tyyliin jälleen kerran joudutaan sitten tänää kuromaan kiinni kahden päivän osalta.

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Päivä 96: Red Hot Chili Peppers - Californication (1999)


"Katsoin suu pyöreänä tätä kaikkea ja olin täydellisessä "vau"-tilassa. "

Alkuperäisenä ideana oli kirjoittaa juttu eräästä toisesta albumista (josta toki kirjoitan todennäköisesti huomenna tai ylihuomenna) mutta tällä kertaa ei muistot enää pelittäneet automatkalla kuunnellusta pätkästä. Olin jo aikeissa jättää tältä illalta kirjoituksen sikseen, mutta sittenpä hokasinkin, mehän kuunneltiin albumi lauantaina! Hurraa, kaikki on pelastettu!

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Päivä 95: Lady Gaga - The Fame (2008)



"Koska kaikki albumit kaipaisivat pienen annoksen Kool & The Gangiä"

Näin, reissun päällä vielä mennään ja tänään jatketaan perjantain automatkailun kolmannen albumin merkeissä. Tänään harmittaa ettei Ville Peltonen ole tehnyt vielä albumia eikä meille ole vielä siunaatunut Kirkan "Den Glider In"'iä.