perjantai 27. maaliskuuta 2015

Päivä 85: Von Hertzen Brothers - Nine Lives (2013)


"Nyttemmin se tunne on vaihtunut jo pettymykseksi, koska sitä tämä albumi oli."

Eräs idea mikä minulla on tämän blogin suhteen liittyy vahvasti tähän elämäämme saapuneen vuoden tulokkaaseen. Olen nähkääs suunnitellut että painatan näistä kirjoituksista lopulta eräänlaisen fyysisen kirjallisen version joka saa toimia juniorille oppaana hänen isänsä (Toki myös äitinsä, onhan tässä projektissa käsitelty myös paljon hänenkin albumeitaan) musiikkimakuun ja muutenkin siihen kuinka vakavasti tämänkin voi ottaa. Voihan se olla ettei siitä tule sen suurempaa kauppaa ja kirja jää loppujen lopuksi itselle, mutta eipä sekään haittaa. Onpa sitä sitten kiva lukea itse kun muisti alkaa tehdä tenän.

Tämä osa kirjasta tulee olemaan varmasti mielenkiintoista lukea sitten jälkikäteen. Hiio-hoi.

torstai 26. maaliskuuta 2015

Päivä 84: Madness - One Step Beyond.. (1979)



 "Mitä Bruce Dickinson kysyi Iron Maideniltä kun tajusi tämän yhtyeen treenaavaan naapurissa? "

Huippua. On tuo jääkiekko raivostuttava laji omaan makuun, kun pelit ei suju niin ollaan niin pahalla tuulella kun ihminen olla voi, mutta sitten kun onnistuu niin sitten mennään kuin olisi itse ollut tekemässä maalit kentällä. Ei siitä itsekkään kyllä niin hirveästi tykkää kun elää niin sen pelin mukaan, voitte vain kuvitella kuinka paljon sitä arvostetaan täällä kotosalla. Sehän on eräänlaista hulluutta.

Päivä 83: Red Hot Chili Peppers - Blood Sugar Sex Magik (1991)


"Arvatkaa mikä olisi maailman tylsin juttu ikinä? Red Hot Chili Peppers ilman Fleaa"

No joo joo, en ehtinyt julkaisemaan tätä oikeana päivänä, anteeksi. Tämän aamun neuvolaan ehtiminen painoi päälle joten kirjoittaminen jäi sikseen kun oli aika jo vaipua unten maille. Levyn kuitenkin kuuntelin eilen pojan kanssa, joten tässäpä lyhyt kertaus.

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Päivä 82 - Van Morrison - Astral Weeks (1968)


"Sitten huomasin että tämä Morrison oli muuten Van eikä Jim. "


Lunta tulvillaan, on raikas kevät sää. Sitä lunta tosiaan tulvi tänään ihan kiitettävästi ja fiilikset olivat erityisen ristiriitaisat. Tavallaaan on kiva että maisema saa komean ja kauniin valkoisen peiton vielä tähän pimeiden iltojen keskelle.. mutta tavallaan ottaa päähän että se lupaavasti alkanut kevät nyt sitten oti takapakkia reippaasti. Tuli ihan mieleen oma koulumenestys, hetken näytti että kaikki menee kuin unelmissa mutta sitten tulee se päivä jolloin tulee lunta tupaan sitten kerralla. Ei. Sitten. Ikinä. Mitään.

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Päivä 81: The Soundtrack of Our Lives - Throw it to the Universe (2012)


"Eräänlainen bloggarin esi-pääsiäinen. "

Uskokaa tai älkää niin joskus on vaikeaa alkaa kirjoittamaan näitä juttuja. Saattaa olla alla päivä jolloin on ollut niin paljon kaikkea ettei ole saanut kasattua ajatuksia kirjoittamiseen, mikä on sinänsä sääli sillä tämä on ollut kaikkien aiempien päivien aikana sellainen henkireikä arjen keskellä. Tänään on kuitenkin ollut todellakin sellainen päivä ettei oikein mistään ole tullut mitään, joten sen kunniaksi kirjoitus on tänään... sanotanko että erilainen ainakin.

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Päivä 80: PMMP - Kovemmat Kädet (2005)


"Jep, lisää hittejä. Ja vielä todella kovia sellaisia."


On aika kirjoitukselle numero 80, tuntuu että on pakko mainita aina nämä tasaluvut silleen erikseen, ns. "EI SAAKELI, meikä on päässyt oikeasti näin pitkälle tämmöisen projektin kanssa!"-hetki. Kun katsotaan näitä suosituimpia kirjoituksia tämän blogin aikana niin siellä on yksi sellainen miltä en ehkä odottanut moista suosiota: Päivä 26: PMMP -Kuulkaas Enot. Siinä pohdin hieman miksi bändin suosio oli niin kovaa kun se on ja miten oma suhtautumiseni on muuttunut bändiin näiden vuosien aikana. Silloin lupailin että palaan bändin tuotantoon pian uudestaan joten tada, noin 54 päivää myöhemmin on aika kuunnella jälleen kerran PMMP'tä!