perjantai 24. huhtikuuta 2015

Päivä 111: Blur - Parklife (1994)



"Sanat, soittamiset ja heput ovat tuttuja ja turvallisia."

Tässä kiekkopelien lähestyessä loppuaan on ollut harmillista pitää tätä blogia. En tarkoita sillä ettei tätä kiinnostaisi kirjoittaa, tai että olisi raskasta hävittyjen pelien jälkeen ryhtyä kirjailemaan vaan enemmänkin harmittaa teidän uskollisten lukijoiden puolesta. Tällä hetkellä mielessä pyörii vain jääkiekko ja se on luonut haasteita tällaisen musiikkiblogin kirjoittamiseen. Eihän kukaan nyt tule tänne lukemaan mitä mieltä olin pelistä tai katsomaan sitä hirveää selitystä miksi taas hävittiin vaikka pelattiin ihan hyvin. Olen ihan hyvin onneksi kitkenyt kaikki moiset näistä teksteistä ja jatketaan samalla linjalla tänäänkin. Sen sanon että vaikka näyttää siltä että SM-kulta tänä vuonna näyttää kaartavan rakkaan kotikaupunkimme joukkueen niin on erittäin mahtavaa että meillä on tämän kaltainen seura joka herättää näin vahvoja tunteita edelleen.

Sitten asiaan, sattumalta huomasin tänään Facebookin feedistä että rakas suosikkini Blur on julkaissut uuden albumin. Olen vilkaissut levyn ensimmäisen sinkun eikä se ollut niinkään makuuni, mutta varmasti jossain vaiheessa tulee koko albumi vilkaistua ainakin Spotifyn kautta. Tämän johdosta onkin aika ottaa käsittelyyn kyseisen bändin paras kokonaisuus ja samalla koko Brittpop-ilmiön paras albumi.

torstai 23. huhtikuuta 2015

Päivä 110: Syd Barrett - Barrett (1970)



"Baby Lemonaden upea kitarointi avaa albumin ja mieleeni tulee heti kummallinen kaiho"
Välipäivä lätkästä, ilmassa ollut pientä jännitystä. Tai mitä lie, eikös tänään pitänyt sataa lunta tai jotain? Tuntuu pahalta valittaa säästä jossa se on parempi kuin on luvattu, mutta ikuinen traumani Pekka Poudan lupaamasta lumisateesta on jäänyt pahasti päälle. Pekka, se junnu joka odotti pihalla koko päivän ulkona lumisadetta ei ole unohtanut vieläkään. Eikä tule ikinä unohtamaan.

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Päivä 109: Metallica - Ride The Lightning (1984)




"Esimerkkejä tällaisista valinnoista on monia, kerran muistan hölkänneeni Oulun keskustasta Kuivasjärvelle (olin kummallinen nuori ja mm. köyhä) ja kuunnelleeni matkalla Stam1naa." 

Viime päivinä on bloggailun edelle ikävällä tavalla nousseet sairastelut, työnhaut ja muut paljon vähäpätöisemmät hommat. Tästä syystä ollaan jälleen vähän jäljessä aikataulusta, mutta eiköhän se kiinni kiritä taas piakkoin.

Tämä kirjoitus oli tarkoitus julkaista alunperin sunnuntaina, jolloin pelasin tälle kaudelle viimeisen oman lätkäpelin. Sitä ajatellen hain hieman valmistautumista tämän albumin kautta ja jäin hiukan samalla pohtimaan musiikin vaikutusta itsensä psyykkaamiseen. Tässä vaiheessa Aasi rakentaa sillan ja...