torstai 26. maaliskuuta 2015

Päivä 84: Madness - One Step Beyond.. (1979)



 "Mitä Bruce Dickinson kysyi Iron Maideniltä kun tajusi tämän yhtyeen treenaavaan naapurissa? "

Huippua. On tuo jääkiekko raivostuttava laji omaan makuun, kun pelit ei suju niin ollaan niin pahalla tuulella kun ihminen olla voi, mutta sitten kun onnistuu niin sitten mennään kuin olisi itse ollut tekemässä maalit kentällä. Ei siitä itsekkään kyllä niin hirveästi tykkää kun elää niin sen pelin mukaan, voitte vain kuvitella kuinka paljon sitä arvostetaan täällä kotosalla. Sehän on eräänlaista hulluutta.



Päivä 84: Madness - One Step Beyond..

Otetaan alkuun vitsi: Mitä Bruce Dickinson kysyi Iron Maideniltä kun tajusi tämän yhtyeen treenaavaan naapurissa? 

"Can I play with Madness?"

Hahaa.
Isältä saadun LP-kokoelman mukana oli jopa suurena yllätyksenä mukana myös albumi Madnesiltä, yhtyeeltä joka on suuremmalle yleisölle (mukaan lukien minulle) Our House-hitistä, mikä loppujen lopuksi ei ole edes niin ihmeellisen hyvä biisi. Olen tätä muutaman kerran silleen varautuneesti silmäillyt kunnes tänään totesin ajan olevan kypsä. Nyt mennään.

A-puoli maistuu ja tuntuu raikkaalta. Olen aina tykännyt The Specialsista, jonka tyyli on hyvin Madnesin kanssa samaa reittiä kulkevaa Ska-punk/rockia. Heti albumin nimibiisitä alkava loistava meininki pysyy hyvällä raiteella koko puolen loppuun saakka, parhaimpina biiseinä mieleen jäävät My Girl ja sitä seuraava uskomaton Night Boat to Cairo. Onpa bändi jättänyt koko puolen loppuunkin aivan mahtavan esimerkin siitä kuinka tämä genre toimii, Tarzan's Nuts'ia voisi loikkia klubilla mielelläänkin. Aivan loistava piano.

Toisella puoliskolla ei enää niin kovaan hurmioon päästy. Olisiko allekirjoittaneen innostus hiukan laantunut? Kovimmaksi helmeksi nousee aivan puun takaa iskenyt komeaakin komeampi tulkinta klassisesta klassikosta "Joutsenlammesta". Swan Lake toi tähän vielä sellaista erillistä hehkua, mikä kyllä aiheuttaa sellaisen asian että tähän albumiin kyllä mielellään palaa. 

Hieno esitys kaiken kaikkiaan Madnesiltä, meno oli paljon monipuolisempaa kuin itse mahtoikaan odottaa eikä sellaisia omaa isää kohtaan tulevaa myötähäpeää syntynyt, tämähän on tyylikästä settiä. Suositelen tutustumaan jos bändi on tuttu ja varsinkin jos olet Bruce Dickison. 

Toivotaan että Maiden antaa hälle luvan.

MÖMÖ
26.3.2015 Oulussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti