tiistai 20. tammikuuta 2015

Päivä 20: Brüssel Kaupallinen - Aika Kultaa Muistot (2005)


"Yllätykset seuraavat tätä kirjoitusta, todellakin."

Jee, tännään mennään ensimmistä kertaa koko vuoden aikana katsomaan paikan päälle kun Kärpät pelaa hallilla ja tolpissa soi. Sen kunniaksi jälleen kerran ollaan lyhyitä ja ytimekkäitä. Tällä kertaa ihan syystä. Paikallisen musiikin viikko jatkuu albumilla nimeltä..




Päivä 20: Brüssel Kaupallinen - Aika Kultaa Muistot

Oli nimittäin suuremman luokan yllätys että minulla ensinnäkään oli Brüssel Kaupallisen levy, muistan ostaneeni tämän Jyväskylän Rumassa nähdyn keikan jälkeen paikallisesta Anttilasta mutta en varmaan montaa kerta tätä muista kuunnelleeni. Keikasta kuitenkin pidin joten ehkäpä levyssä oli jotain vikana? Tämä selvitetään täällä ja tänään. Suuri kysymys onkin muunneltu albumin nimestä: Onko aika kellastanut muistot tästä albumista?

Ai niin, toinen yllätys oli se että bändi oli Oulusta, joten se menee hyvin tämän paikallisuuden piikkiin. (Hurraa.) Jokin etiäinen bändin sijainnista minulla olikin ja kansilehtien kuvista Paskasta Kaupunnista ja patosilloista ei voinut enää erehtyä.

Miltä BK sitten kuulostaa? Yhdistelisin tähän soppaan Discopolis-albumin aikaista CMX'ää, lisäisin ripauksen 90-luvun alun YUP'tä ja kaataisin ämpärillisen Radiopuhelimia. Ensimmäisen maistiaisen jälkeen ei mau'sta voi valittaa. Jarkko Martikaisen sanoitusapu kuuluu hyvin läpi (Yllätykset sen kuin jatkuvat, tämä on jo toinen albumi putkeen missä Martikainen on ollut apuna.) ja äänimaailmassa kaikki on hyvin. On ehkä hieman epäreilua sanoa ensimmäisen kuuntelun perustella mitä mieltä olen, mutta kokonaisuudessa meno jää ehkä hitusen vaisuksi, biisit ovat persoonallisia mutta ne eivät jää vain mieleen. En tiedä onko tarkoituksena ollut mutta olen poiminut levyiltä muutamia hauskoja mukailuja tunnetuista hevibiiseistä. Tai sitten olen väsynyt.. Todennäköisempää.
Joo, kyllä mua väsyttää.


Tasaisessa kokonaisuudessa on se hyvä puoli että se nostaa yksittäiset kovat biisit sellaiselle korokkeelle että niistä tulee suosikkeja välittömästi. Näin tapahtuuu levyn puolessa välissä pamahtavassa Jatkumossa. Siinä on mättöä, svengiä ja kaiken päälle vielä kunnon proge-kikkailuja. Metallica olisi kateellinen. Jotenkin kaikki soittimet, laulu, lyriikat ja meikäläisen tämänhetkinen fiilis kohtaavat aivan täydellisesti tämän biisin aikana. Hyvä BK, tämä jää kuunteluun!



Kiinnostus bändistä heräsi ja selasin vähän faktoja porukasta. Kävi ilmi että tässä on väkeä Aknestikista, siistiä. Samalla heräsi hieman kiinnostus bändin viimeisimpään, viime vuonna julkaistuun Murheenkruunuun. Yllätykset seuraavat tätä kirjoitusta, todellakin.

Kokonaisuudessaan levy maistuu varmasti bändin vaikutteista pitäville ihmisille joten CMX, YUP ja Radiopuhelin-fanit, check this out. (Voi kyllä olla että olette sen jo tehneet.)

Tällä levyllä on näköjään biisi nimeltä Nuottasaari. Ja minä mietin ihmeissään että onkohan tää nyt Oulusta vai ei? Urpo olo.

Jaahas, nyt alakaa olla levy kuunneltu ja kana valamiina ja matka kohti Raksilaa alkamassa sen jälkeen. Toivotaan että Kärpät klaaraa tänään niin voin tulevaisuudessakin kirjoittaa olevani lähdössä katsomaan CHL'ää. Tai sitten jää hajuaa ja hallilla mennee puoli yötä. Meninkin manaamaan. 

Paikallisen musiikin viikko jatkuu huomenna taas uusilla yllättävillä artisteilla. Onko huomenna luvassa Suvi Teräsniska vai jopa Kirka?

MÖMÖ
20.1.2015 Oulussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti