keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Päivä 21: Kuuradio - Oisko Susta Seikkailijaksi? (2009)


"Vastaus tuli nopeasti, kuten myös tämä levy."

No ei mennyt ihan putkeen eilinen peli, mutta ei se mitään hauskaa oli. Ei tosin niin hauskaa kun se kun katsoimme neuvolassa OYS'sta videota ja se sen soundtrack sisälsi vain kappaleita tältä albumilta. Minulla ainakin oli hauskaa. Paikallisen musiikin viikko jatkuu ja jatkuu ja jatkuu..





Päivä 21: Kuuradio - Oisko Susta Seikkailijaksi?

 Hohoo, on aika ottaa tähänkin projektiin ensimmäinen levy jonka olen ostanut festareilta / bändiltä itseltään. Oli nimittäin vuosi 2009 ja Oulussa jälleen kerran Qstock jossa Kuuradio vetäisi keikan Rockpolis-lavalla. Oli siistiä olla tuntematon teini laulamassa mukana kun isot miltei aikuiset ihmiset vetelivät jatsia. Bändi jopa välillä vähän näkyvästi naureskeli sille faktalle että olin opetellut sanat MySpacesta. Oliskohan mulla ollut oikein Metallica-paita päällä. Varmasti samalla erityisen hienoa että outoa. Keikan päätteeksi vielä kiljuin kimeällä kaakatuksellani että mistä teidän levyn voi ostaa? Vastaus tuli nopeasti, kuten myös tämä levy.

On siis sillä tavalla ihan hauskaa että suuressa elämänmuutoksessa on juuri tämä bändi läsnä. Puoliso toki ei varmasti arvostanut kun toistelin koko videon ajan kuinka "tää on Kuuradio!" enkä keskittynyt siihen miten OYS'ssa toimitaan. Todennäköisesti eksytään, jos olisi minusta kiinni.



Oisko Susta Seikkailijaksi on ollut näiden vuosien aikana sellainen "kerranvuodessa"-levy. Jotenkin sen löytää joka vuonna sen yhden kerran, mutta ei se jatkuvaan kuunteluun ole ensimmäisten vuosien jälkeen kyvennyt. Ei siinä, bändin musiikki on täydellinen kuvaus sanalle "lepposa", soitannollisesti koko porukka on kyllä tehnyt erittäin hyvää työtä ja kappaleita on varmasti soitettu monet monituiset kerrat ja niistä on muodostunut tälle levylle ne lopulliset versiot. Lyriikoista pidin varsinkin tuolloin muutama vuosi sitten, mutta nyt myös instrumenttien ja yleisen soundin puolesta levy saa arvostusta. Vanhuus ei tule yksin, sanovat.

Parhaimmillaan bändi on alkupäässä iskevästä Yksinäisen Miehen Hommaa-kappaleen muusikon tilityksessä, hyvällä energialla ladatulla Paetaan'lla, Tunnelmaansa muuttelevalla Sää Kuin Elämällä. Tyttö Jauhohyllyllä on ollut alkunsa vuoksi sellainen korvamato viimeiset viisi vuotta että tekisi jättää se välistä, mutta kyllä viimeistään väliosassa tulevassa "Ace of Spades" mukailussa kappale ottaa mukaansa hermostuneen Mömönkin.

Kokonaisuutena levystä ei kuitenkaan jää sellaista über süber-oloa, vaan muutaman kerran tulee jopa fiilis että ihan kuin tämän kappaleen olisi tällä levyllä jo kuullutkin. Se myös vaatii sellaista rauhallista hetkeä sen kuunteluun, muuten se saattaa jopa jäädä hiukan taustalla pyöriväksi ääneksi. Parhaimmillaan etkoilla punaviini-pullon kanssa, saattaisin jopa väittää.

Vaan kuuluupa Kuuradiokin niihin bändeihin jotka ovat meikäläisen levyjen ostelun aikana kadonneet. Bändi julkaisi musiikkivideolla varustetun Appelsiineja Lähikaupasta-singlen vuonna 2010 ja sen jälkeen ei siitä ole kuulunut sen kummempia. Se on harmi, mutta uskon että bändin jäsenet ovat sen jälkeen jatkaneet musiikillista toteuttamistaan muissa ympyröissä. Olisi harmi jos näin lahjakas porukka siirtyisi vaikka puhelinmyjjiksi.

Kuuradio on ollut itselleni aina innoke. Jo vuonna 2009 kirjoittamassa blogissani kehuin kuinka bändi on yksi sen vuoden parhaimmista jutuista. Kun samana vuonna hankin akustisen kitaran enkä oppinut mitään ja tuntui ettei minusta tule ikinä soittajaa. Sitten löysin bändin MySpacesta ja tajusin ettei hyväksi soittajaksi tuleminen vaadi sitä että oma musiikki soi radiossa jatkuvalla syötöllä. Soittaja on silloin hyvä kun joku häntä kehuu hyväksi, on se sitten yksittäinen teini MySpacessa tai musiikkilukion opettaja. Minua kehui kerran juopunut mies Kemissä. Se on jo jotain.

Minä olen hyvä.

Mutta ei minusta kyllä soittajaa tullut.

Ei millään.
MÖMÖ
21.1.2015 Oulussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti